Lonneke Jansma

Lonneke Jansma

 

Na een schat aan ervaring te hebben opgedaan in het vastgoedbeheer en het managen van creatieve huistijlontwikkelings-projecten en reclamecampagnes voor het (inter)nationale bedrijfsleven voelde Lonneke (1972)  een groeiende behoefte om zich in te willen zetten voor mensen in hun thuissituatie, hulp aan de keukentafel, op een persoonlijke en betrokken manier.

 

In 2009 overleed haar vader plotseling, waardoor zij ineens al zijn zaken moest regelen en afhandelen.

In 2011 brak haar grootmoeder van eind 80 haar heup door een val en moest noodgedwongen verhuizen. Ze was tot niets meer in staat en er was nooit over deze situatie nagedacht, ze was van plan geweest om altijd thuis te blijven wonen. De familie stond ineens voor het regelen van een spoedverhuizing en was niet bekend met haar wensen omdat die zij zelf niet goed meer kon aangeven.

 

Beide situaties brachten de ervaring en het idee dat er behoefte zou zijn aan professionele hulp voor mensen die niet volledig terug kunnen vallen op hulp van familie en die goed voorbereid een dergelijke grote verandering willen doormaken. Omdat het in beide situaties veel extra tijd vraagt, en kinderen met een eigen gezin of zij die verder weg wonen, die tijd niet altijd hebben, hoe graag zij ook zouden willen.

 

Het bleek de aanleiding voor het opzetten van een verhuisservice voor senioren, een nieuwe vorm van dienstverlening. Gerust Geregeld is begin 2012 opgericht en heeft sindsdien vele senioren en mensen met een beperking kunnen helpen bij het ‘downsizen’ van een groot naar een kleiner huis en het regelen van hun verhuizing.

Daarnaast biedt Gerust Geregeld, op kleine en exclusieve schaal, persoonlijke assistentie en mantelzorgondersteuning door warme, ervaren senioren begeleiders.

 

Klik hier om te lezen wat het beroep van een verhuismanager inhoudt en klik hier voor referenties van cliënten van afgelopen jaren.